loading...
مدرسه راهنمایی پسرانه سما مبارکه
mahdi_abolghasemi بازدید : 93 چهارشنبه 17 خرداد 1391 نظرات (0)

حضرت علی (ع) می فرمایند:

« ... و ترک الِکذب تَشریفاً للصَّدق »                                 

« ... و (خدا) دروغ را به خاطرحرمت صدق وراستی، موردتحریم قرارداد »

دروغ گفتن باعث نگاه تحقیر آمیز دیگران وعدم اعتماد همسالان، دوستان وحتی اعضای خانواده به انسان می شود.

بامرور زمان، سخن فرد دروغگو اعتباری نداردهرچند راست بگویید. چنانچه در مثل است که می گویند ((دروغگو خانه اش آتش گرفت)) کسی باور نکرد.

ازآنجا که سخنان فرد دروغگو با واقعیت مطابقت ندارد، لذا به خاطر سپردن این مطالب برای اودشوار و حافظه اش ضعیف خواهد بود. به همین دلیل است که وقتی ازچنین شخصی توضیح دوباره صحبت هایش را بخوانیم، قادر به باسازی وقایع به ترتیب قبل نیست.

فرد دروغگو هم خود و هم اطرافیان را مورد آزار قرار می دهد هر چند کلام وی با هدف شوخی گفته شده باشد؛ خداوند هم از دروغگو راضی نیست و نارضایتی خداوند ، عدم موفقیت وی را به همراه دارد.

فرد دروغگو هرچقدر هم انسان بی تفاوتی باشد، همیشه ترس ازفاش شدن دروغش موجب اضطراب و نگرانی وی می گردد.

چنین رفتاری از فرد دروغگو می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله عدم اعتماد به نفس فرد دروغگو، احساس حسادت نسبت به دیگران، تلاش برای تحقیر سایرین و کوچک کردن تلاش و زحمات این فرد و ...

برای دروری از دروغ، بایستی فرد از کودکی ازاین اخلاق ناشایست دوری و پرهیز کند چرا که تکرار یک کار باعث عادت می شود، تکرار عادت تبدیل به ارزش می شود وانسانها با ارزش ها  زنده اند و رواج ارزش تبدیل به فرهنگ می گردد و فرهنگ ها انسان را به دره ی سقوط یا قله ی  صعود رهنمون می سازد.

الگوی ما در تمامی رفتارها، ائمه و بزرگان ما هستند و باید بدانیم هیچ یک از انبیاء و امامان معصوم، حتی یک بار هرچند به شوخی ودر دوران خردسالی نیز دروغ نگفته اند. آیا بهتر نیست به جای سایر رفتار های نادرست، رفتار این بزرگان را الگوی خود قرار دهیم؟ اگرچنین کردیم خود را به منبعی کامل و جاودان پیوند داده ایم و پیوستن به یک منبع کمال و راستی، باعث  کمال وراستی ما می گردد.

 

                                                                                  بهروز قربانعلیزاده             

علی جباری بازدید : 87 سه شنبه 09 خرداد 1391 نظرات (0)
بنا بر روایات بسیاری ـ كه شیعه و سنی نقل نموده‏اند ـ پیامبر ـ صلی‏الله‏علیه‏وآله ـ بر خاك سجده می‏كردند و می‏فرمودند: «جعلت لی الارض...
علت استفاده از مهر عبارت است از :
1. بنا بر روایات بسیاری ـ كه شیعه و سنی نقل نموده‏اند ـ پیامبر ـ صلی‏الله‏علیه‏وآله ـ بر خاك سجده می‏كردند و می‏فرمودند: «جعلت لی الارض مسجداً و طهورا؛ خداوند متعال زمین را برای من محل سجده و موجب طهارت (تیمم) قرار داد» و در تابستان كه بر اثر هوای عربستان، خاك كف مسجدالنبی ـ صلی‏الله‏علیه‏وآله ـ بسیار گرم و سوزان می‏شد، بر حصیر سجده می‏كردند و واضح است كه فرش، جزء زمین محسوب نمی‏شود؛ اما قطعه‏ای از خاك به شكل مهر، بهترین مصداق سجده بر زمین است.
2. عبادت توقیفی است و در اجزا و شرایط آن باید بر اساس قول و فعل شارع عمل كرد؛ چنان كه خود پیامبر ـ صلی‏الله‏علیه‏وآله ـ نیز فرموده‏اند: «صلّوا كما رأیتمونی اصلی؛ آن سان كه بینید من نماز می‏خوانم، شما نیز نماز بخوانید».
بنابراین از نظر فقهی بر غیر آن چه كه پیامبر ـ صلی‏الله‏علیه‏وآله ـ بر آن سجده كرده‏اند، سجده جایز نیست.
3. اساس سجده، بریدن از دنیا و متعلقات آن و خضوع و خشوع كامل در پیشگاه خداست و در روایت است كه انسان به خوردنی‏ها و پوشیدنی‏های خود تعلق بسیار دارد؛ پس بر این گونه امور، سجده روا نیست و پیشانی بر خاك ساییدن، بیشترین كرنش و تواضع و دوری جستن از تعنّیات و تعلقات را در پی دارد.
4. مهر نزد شیعه موضوعیت ندارد؛ بلكه ملاك همان سجده بر خاك و سنگ و چوب است و مهر وسیله‏ای است كه سجده بر خاك را در هر جا و هر مكان سهل و آسان می‏سازد. گر چه سجده كردن بر تربت امام حسین ـ علیه‏السلام ـ ثواب بسیار دارد؛ با وجود این، تربت امام حسین ـ علیه‏السلام ـ نیز خاك و جزء زمین است.
5. عالمان برجسته و عارفان اهل سنت نیز سجده بر خاك را تأیید كرده‏اند؛ همچنان كه امام محمد غزالی در كتاب «احیاءالعلوم» بر این مسئله انگشت نهاده است. بنابراین مخالفت برخی از اهل سنت با این مسئله از روی ناآگاهی و تعصبات جاهلانه است و از نظر منابع فقهی و عالمان برجسته اهل سنت نیز سجده بر خاك افضل است و اگر اشكالی هست در این است كه چرا بر خلاف سنت پیامبر ـ صلی‏الله‏علیه‏وآله ـ اهل سنت بر هر چیزی حتی فرش و...سجده می‏كنند.
اگر در بین نماز چیزی كه بر آن سجده می‏كند، گم شود و چیزی كه سجده بر آن صحیح است، نداشته باشد، چنان چه وقت وسعت دارد، باید نماز را بشكند و اگر وقت تنگ است، باید به لباسش اگر از پنبه یا كتان است، سجده كند و اگر چیز دیگری است، بر همان چیز و اگر آن هم ممكن نیست، بر پشت دست و اگر آن هم نمی‏شود به چیز معدنی مانند انگشتر عقیق سجده نماید.1

پی‏نوشت

1. توضیح‏المسائل مراجع، ج 1، ص 554.

پرسمان>شماره 25

درباره ما
سلام دوستان عزیز و بازدید کنندگان محترم این وبلاگ متعلق است به مدرسه راهنمایی پسرانه سما واحد مبارکه، که از این به بعد قصد داریم رابط بین ما و دانش آموزان عزیز مدرسه و اولیاء محترم دانش آموزان و همچنین کارکنان و دبیران محترم آموزشگاه و کلیه بازدید کنندگان محترم باشد در ضمن محلی است برای درج مطالب علمی ،مذهبی ،تربیتی و خبری . بدون تردید نظرات و پیشنهادات و انتقادات بازدید کنندگان محترم می تواند موجب دلگرمی ما و بهتر شدن وضعیت وبلاگ باشد . به امید همراهی شما . علی جباری
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    اخبار مدرسه

    جدیدترین اخبار: 

    ثبت نام از دانش آموزان مدرسه برای شرکت در کلاسهای تابستانی در دفتر مدرسه 

    برگزاری مراسم تقدیر از دبیران و همکاران بمناسبت روز معلم 

    شرکت دانش آموزان برگزیده مدرسه در جشنواره فرهنگی و هنری منطقه 4 سما  

    شرکت دانش آموزان مدرسه در مسابقات منطقه ای طرح قدس منطقه 4 سما 

    کسب رتبه اول وبلاگ نویسی منطقه 4 سما توسط دانش آموز سجاد عارفی کلاس دوم 

    کسب رتبه اول روخوانی  قران توسط دانش آموز پویا احمدی و رتبه اول مفاهیم قران توسط سروش کاظمی نژاد کلاس اول در منطقه 4 سما

    ثبت نام از دانش آموزان داوطلب شرکت در کلاسهای تابستانه

    دانش آموزان علاقمند به شرکت درکلاسهای تابستانه سما که در رشته های ورزشی،علمی، و تقویتی درسی در تیرماه و مردادماه سال جاری از طرف مدرسه برگزار می گردد می توانندبرای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به دفتر مدرسه مراجعه نمایند.

    آمار سایت
  • کل مطالب : 27
  • کل نظرات : 15
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 25
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 16
  • باردید دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 16
  • بازدید ماه : 111
  • بازدید سال : 466
  • بازدید کلی : 7,439